Syntyche

Wonen in Rotterdam, heel erg leuk. Wat is er te doen?

tandarts rotterdam

Wonen in Rotterdam, heel erg leuk. Wat is er te doen?

Geplaatst op

In Rotterdam is er veel te doen om het leven leuk te maken. In deze blog gaan we langs een aantal leuke plekken die je als nieuwe Rotterdammer moet leren kennen. Het is goed om voordat de fun begint, eerst de noodzakelijke dingen te regelen, zoals de dokter en de tandarts. Tandarts Rotterdam helpt je graag je gebit in topconditie te houden.

De Haven

Rotterdam staat bekend om haar haven, wereldwijd. Het is dan ook een goed idee om er eens een kijkje te gaan nemen. Vooral in de avond is het een imposant gezicht waarbij de haven mooi verlicht is. Het is de grootse haven van Europa en er worden veel tonnen goederen overgeslagen: zo’n 440 miljoen ton. Er werken ongeveer 280.000 mensen, een bijzonder groot aantal. De laatste 10 jaar heeft Shanghai de positie van grootste haven van de wereld van Rotterdam overgenomen.

Museumpark

In het museumpark kun je genieten van de natuur en natuurlijk van de verschillende musea. Het zijn er nogal wat: Kunsthal, Museum Booijmans van Beuningen, Villa Sonneveld, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, het Chabot Museum, Nederlands Architectuurinstituut. In totaal 6 musea waarvan je kunt genieten. Natuurlijk veel te veel om in een keer te zien, maar omdat je in Rotterdam woont is het geen enkel probleem om het in stukjes te doen.

Markthal

Rotterdam heeft een bijzondere Markthal die in 2009 gereed kwam. Je vindt er een markt en diverse kantoren. Het ontwerp van de markthal spreekt tot de verbeelding: het is een halfronde kap met veelkleurige ramen, echte kunstwerken. Je ziet in deze werken allerlei zaken zoals: vruchten, planten en insecten. De Markthal is een plek waar je terecht kunt in veel restaurants, bars en winkels.

Diergaarde Blijdorp

Hou je van dieren en zijn je kinderen er ook dol op? Dan is het tijd om Diergaarde Blijdorp eens te bezoeken. Deze dierentuin bestaat sinds 1855 en is in het jaar 1938 op de plek beland waar deze nu ligt. Je kunt er ook lekker eten en drinken, dus staat dit park garant voor een compleet dagje uit.

Stadhuis

Dit plein van Rotterdam is ideaal om te relaxen en te genieten van de authentieke architectuur. Het stadhuis van Rotterdam is erg mooi. Daarbij is er de mogelijkheid om naar de bioscoop te gaan.

Meer lezen?

Op onze site lees je meer over een ooglidcorrectie en hoe je met een autoclaaf instrumenten kunt steriliseren. Laat je informeren en inspireren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden