Syntyche

Een ooglift laat je weer stralen: de voordelen op een rijtje

ooglift cosmetische ingreep

Een ooglift laat je weer stralen: de voordelen op een rijtje

Geplaatst op

Tegenwoordig is er veel mogelijk om je uiterlijk weer een beetje op te frissen. Er bestaan hiervoor verschillende cosmetische behandelingen. Een daarvan is de ooglift. In deze blog vertellen we je meer over deze ingreep en hoe het zit met de kosten en vergoeding.

Wat is een ooglift?

Een veel uitgevoerde cosmetische ingreep is de ooglift. Het kan gaan om het bovenste of onderste ooglid. Ook kunnen beiden oogleden behandeld worden. Een ooglift wordt door een plastisch chirurg gedaan. Tijdens de behandeling wordt er een teveel aan huid verwijderd. Deze correctie duurt ongeveer 30 minuten en kan lokaal verdooft worden. Wanneer de behandeling klaar is, kun je niet zelf naar huis rijden. Iemand moet je dus naar huis brengen. Een taxi bestellen is natuurlijk ook altijd een optie.

Herstel

Het herstel duurt een aantal maanden, maar vooral de eerste week is het even kalm aan doen. Aangeraden wordt om de plekken waar de incisie gemaakt is, te koelen met icepacks of een speciale ijsbril die u van de chirurg meekrijgt. Bij het slapen is het verstandig met het hoofd op een kussen iets verhoogd te gaan liggen. Dat zorgt voor minder druk op de ogen, in vergelijking met bijvoorbeeld op de buik slapen.

Verschil onder- en bovenooglidcorrectie

Het verschil tussen de twee soorten ooglidcorrecties zit hem in het feit, dat de correctie van het bovenste ooglid vergoed wordt, omdat hier vaak een medische noodzaak aan verbonden is, slecht zicht, hoofdpijn en vermoeidheid. Bij een onderooglidcorrectie is er vaak geen medische noodzaak, daarom wordt deze ingreep niet vergoed. Kosten voor een correctie van beide oogleden: 1300 euro.

De voordelen van een ooglidcorrectie

Er zijn een aantal voordelen verbonden met de correctie van je oogleden (wanneer je daar behoefte aan hebt):

  • Jonger uiterlijk
  • Hoofdpijn veroorzaakt door druk op ogen weg
  • Geen vermoeid gevoel meer in de ogen
  • Je oogt energiek
  • De zin in lezen neemt toe
  • Je voelt je zekerder nu je fris op mensen overkomt
  • Mensen krijgen eerder een energiek gevoel van je

Conclusie

Een ooglidcorrectie is niet alleen esthetisch gemotiveerd. Ook spelen er vaak medische noodzaken. Daarom wordt een bovenooglidcorrectie vaak vergoed, dit in tegenstelling tot een onderooglidcorrectie.

Meer lezen?

Zijn schoonheid, psychologie en cosmetica echt jouw ding? Lees dan eens een beetje rond op onze site en laat je inspireren door blogs over fillers en wat je kunt doen tegen een minderwaardigheidscomplex.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden