Syntyche

Wat zijn fillers en waar zijn ze goed voor?

fillers

Wat zijn fillers en waar zijn ze goed voor?

Geplaatst op

De laatste jaren horen we steeds meer over fillers. Maar wat zijn dat en wat heb je er aan? De mensen die fillers gebruiken zijn voor het grootste deel, zo’n 80 procent, onder de 30 jaar. Dat is best opmerkelijk, want over het algemeen heb je dan nog geen rimpels. In de blog leggen we je uit wat fillers zijn en wat je er aan hebt.

Het nut van fillers

Fillers zijn geschikt voor het opvullen van rimpels in de huid. Dit kunnen oppervlakkige rimpels zijn, maar ook diepere. De bedoeling van fillers is volume terug te brengen. Meestal gebruikt men fillers om de huid te verbeteren en volume onder de ogen terug te brengen. Steeds meer mensen laten een behandeling doen. De bedoeling is dan dat het niet direct opvalt dat je een behandeling hebt laten doen, maar dat je wel frisser en jeugdiger oogt. Fillers zorgen voor een subtiel resultaat.

Overmatig gebruik

Natuurlijk kun je van elk middel te veel gebruiken waardoor de resultaten onnatuurlijk ogen. We kennen deze voorbeelden uit de media, waarbij lippen veel te groot gemaakt zijn. Dat ziet er dan uit als een karikatuur. In de meeste gevallen zijn de resultaten goed en natuurlijk.

Filler zijn tijdelijk

Het voordeel van fillers is, dat ze tijdelijk zijn. Op deze manier zit je er niet permanent aan vast. Het kan zijn dat je de resultaten toch niet helemaal bij je vindt passen. Dan hoef je je dus niet druk te maken. Na een aantal maanden zijn de effecten van de filler weg. Permanente fillers kon je vroeger in Nederland laten zetten, maar deze zijn sinds een paar jaar verboden.

Waarom mensen fillers nemen?

Op social media en in de mode bladen zien mensen een schoonheidsideaal gepresenteerd waaraan ze willen voldoen. Bijvoorbeeld grote lippen, een rage die eind jaren negentig begon en die in onze tijd nog steeds gaande is. Dat is de reden dat jonge mensen sneller een behandeling met fillers laten doen.

Conclusie

Er zijn vele mensen die zich laten behandelen met fillers en deze zijn meestal jonger dan dertig. Niet alleen jongeren laten fillers zetten, ook ouderen doen het om rimpels weg te werken. Laat je altijd goed informeren door een expert over fillers.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je meer nieuws en tips over schoonheidsbehandelingen. Laat je informeren en inspireren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden