Syntyche

Wat zijn de voordelen van een klikgebit?

Lachen moeder en kind

Wat zijn de voordelen van een klikgebit?

Geplaatst op

Er kleven veel voordelen aan een klikgebit, deze willen we graag in deze blog aan je uitleggen. Wanneer je behoefte hebt aan vervanging van je tanden, dan is er een moment dat je een keuze moet maken tussen de verschillende opties. Daar gaan wij je in deze blog bij helpen. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips. Klikgebit Amsterdam helpt je graag met de behandeling.

Wat is een klikgebit en wat heb je eraan?

In een zekere zin is een klikgebit een kunstgebit dat vast zit op implantaten. Er worden 4 implantaten in de kaak gezet waar het gebit moet komen, boven- of onderkaak dus. Wat zijn hier nu de voordelen van? We noemen er een aantal:

  • Het valt niet uit
  • Voelt aan als je eigen tanden
  • Makkelijk te reinigen
  • Deels vergoed
  • Niemand ziet dat het een klikgebit is

Een boel voordelen die het een goede investering in je uiterlijk maken. Maar er is meer…..

Goede communicatie

In onze maatschappij is het heel belangrijk om goed te kunnen communiceren. Daar hangt veel van af. Vraag het maar aan mensen die problemen met de communicatie hebben. Zonder gebit praat het een stuk minder makkelijk. En dat is jammer, want je komt niet goed uit de verf zonder een gedegen gebit. Met een klikgebit is dit allemaal snel verledentijd. En dat is maar goed ook!

Wat zijn alternatieven voor een klikgebit?

Er bestaan een aantal alternatieven voor het klikgebit wat we zojuist hierboven beschreven hebben? Een totaal gebit gemaakt van implantaten is een prima alternatief voor een klikgebit, maar het is wel bijzonder prijzig. Daarom is het niet voor iedereen weggelegd. Veel bereikbaarder is een implantaat om bijvoorbeeld een tand of kies te vervangen. Een ouderwets kunstgebit, wat je in en uit kunt nemen is ook een prima alternatief:  je zet het ff vast en je kunt alles eten wat je wilt. Heb je je eigen tanden nog en denk je aan een oppimpbeurt? Dan zijn facings een prima opties. Wat zijn dat? Dit zijn plaatjes van composiet of porselein die voor je tanden geplaatst worden. Daarmee kan een tandarts eenvoudig de vorm en kleur van je tanden corrigeren. Superhandig!

Conclusie

Een klikgebit is een goede optie wanneer implantaten te duur zijn en een klassiek kunstgebit te onhandig. Een alternatief, voor de correctie van tanden, zijn facings. Laat een expert je informeren over welke behandeling het beste bij jou past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden