Syntyche

Wat zijn de beste fitness tips voor een beginner?

Sportmat kopen

Wat zijn de beste fitness tips voor een beginner?

Geplaatst op

Het is natuurlijk voor iedereen aan te raden om te gaan fitnessen. De start is altijd heel belangrijk. Wanneer je nieuw bent in de wereld van fitness dan moet je nog van alles leren. Hoe ga je om met machines, wat is een goede fitness vloer en wat is een goed werkschema? Dit is voor iedereen persoonlijk. Daarnaast heeft iedereen weer zijn eigen interpretatie over wat goed en slecht is voor je lichaam. We helpen je graag op weg om te zorgen dat jij de juiste start hebt als beginner.

1.      Bouw je fanatisme op

Wanneer je nieuw bent in de fitness school dan kun je alvast gaan opmaken voor wat spierpijn. Dat is in principe niet erg, je spieren moeten gaan wennen aan beweging en daarnaast moet jij zelf ook wennen aan de fitness wereld. Begin in ieder geval niet te fanatiek door allerlei machines uit te proberen. Je moet je werkschema opbouwen. Samen met een fitness instructeur kun je hier voor gaan zitten. Er wordt gekeken naar je lichaam profiel en hierop wordt een passend opstartschema voor samengesteld.

2.      Groeiproces van spieren

Een groot misverstand bij veel mensen is dat spieren niet groeien tijdens het sporten, maar pas in de herstelfase. Je zorgt ervoor dat je spieren de nodige gezonde belasting hebben en vervolgens zullen de spieren zich ontwikkelen. Dit gebeurt in 2 tot 3 dagen nadat je hebt gesport. Je hoeft dus niet elke dag te trainen, dit zorgt juist voor overbelasting en voor een slecht herstel van je spieren! Voldoende rust is dus ook super belangrijk.

3.      Voeding combineren met fitness

Wanneer je aan fitness doet om af te vallen dan zijn er ook een aantal misconcepties over een juiste voeding patroon. Minder eten betekent niet automatisch dat je gaat afvallen. Zeker niet in combinatie met je sportoefeningen. Je hebt namelijk voldoende bouwstoffen nodig om weer af te kunnen breken. Je moet uiteindelijk gaan letten op de vetpercentage van je lichaam. Je spiermassa moet goed in balans zijn. De inspanning van je spieren zorgen uiteindelijk voor de vetverbranding. Het beste is om net wat minder calorieën binnen te krijgen dan dat je lichaam verbrandt.

4.      Cardio

Tijd voor cardio is altijd aan te raden. Maar maak er niet teveel gebruik van. Het is vaak een eerste veilige optie om mee te beginnen in de sportschool. Echter is krachttraining een betere vorm om je spieren te ontwikkelen en daarnaast je calorieën te verbranden. Ga je voor een sixpack? Let in het begin niet teveel op je buikspieren. Je moet eerst een goede vetpercentage van circa 12% hebben voordat je buikspieren zich goed kunnen ontwikkelen.

5.      Water is het belangrijkste

We kunnen niet leven zonder water. Wanneer je veel aan fitness doet ben je constant bezig met het verbranden van stoffen. Dit zorgt voor afvalstoffen in je lichaam, deze wil je geleidelijk en op een vlotte manier uit je lichaam filteren. Dit doe je door veel water te drinken. Dit helpt ook in het verminderen van bijvoorbeeld spierpijn. De algemene houvast voor een gemiddelde persoon is om circa 2 tot 3 liter water te drinken op een dag. Drink dit niet achter elkaar, maar verdeel dit goed over een dag.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden