Syntyche

Wat zegt je slaaphouding over je persoonlijkheid?

Wat zegt je slaaphouding over je persoonlijkheid?

Geplaatst op

Je zou het misschien niet zeggen, maar matrassen kunnen veel over je persoonlijkheid verklappen. In deze blog gaan we de verschillende slaaphoudingen onder de loep nemen en vertellen we je wat jouw slaaphouding over je persoonlijkheid zegt. 

Slapen op je buik

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel op hun buik slapen vaak wat meer genieten van op zichzelf zijn. Dit wordt gedacht omdat ze een “gesloten” houding zo prettig vinden dat ze dit in hun onderbewustzijn prefereren om zo te slapen. 

Slapen op je zij

Ben je een zijslaper? Gefeliciteerd, dan behoor je tot de meest populaire groep. Verreweg de meeste mensen slapen op hun zij. Zijslapers houden van balans in hun leven. Deze houding heeft iets weg van zowel de foetushouding als het slapen op de rug (die twee komen zo aan bod). Wanneer je slaapt op je zij, heb je de meeste ruimte om zo goed mogelijk te ademen: je hebt geen druk op de borst en hebt een natuurlijk houding om te ademen. Omdat deze houding zich laat karakteriseren als “balans” houding, denken onderzoekers dat de mensen die zo slapen ook eerder relaxed zijn en van balans houden in hun leven. Een steady baan, geen stress over de gezondheid: huisje, boompje, beestje, standaard. 

Slapen in de foetushouding

Mensen die in de foetushouding slapen worden geacht nog “angstiger” ingesteld te zijn dan mensen die op hun buik slapen. In de foetushouding bedek je namelijk je hele gezicht dusdanig dat het lijkt als je je van de wereld afschermt. 

Slapen op je rug

Als je op je rug slaapt ben je zelfverzekerd en heb je een sterk karakter. In deze houding, met open armen en benen, voel je je veilig en dus niet kwetsbaar. Als je wakker bent, raden psychologen ook aan om recht te staan met je schouders naar achter en borst naar voren. Dit is een “power pose” die ervoor zorgt dat je zelfverzekerd over komt en je je ook zelfverzekerder gaat voelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden