Syntyche

Wat is een stoelmassage en waar is het goed voor?

Rugpijn

Wat is een stoelmassage en waar is het goed voor?

Geplaatst op

Ooit iemand een massage zien krijgen in het midden van het winkelcentrum, op het vliegveld of zelfs op het werk? Dan heb je wellicht een masseur een stoelmassage zien geven. Een stoelmassage is ontworpen voor een snelle verlichting van spanning en stress.

Wat is een stoelmassage?

Een stoelmassage is een massage waarbij je in een massagestoel zit en in 15 – 20 minuten gemasseerd wordt door een masseur of masseuse. In deze korte tijd krijg je een redelijk intensieve massage waarbij de masseur of masseuse focust op spanningspunten. Tijdens deze massage kan je je kleding gewoon aanhouden. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een stoelmassage op locatie te krijgen, je hoeft er je deur dus niet voor uit. De stoelmassage heeft een zeer oude oorsprong: er zijn oude Japanse blokafdrukken gevonden die laten zien dat mensen gemasseerd werden terwijl ze op de krukken zitten.

Wat kan ik verwachten tijdens een stoelmassage?

Een stoelmassage richt zich op de gebieden van je rug, schouders, nek, armen en handen met de meeste spanning. Doordat je over je kleding heen wordt gemasseerd, gebruikt de masseuse geen massageolie. De massagetherapeut verlicht de spanning in de spieren met kneden en acupressuur. Deze behandeling is net zo effectief als sommige andere massagetechnieken.

Wat zijn de voordelen?

Velen houden van de stoelmassage omdat deze in een korte tijd relatief veel spanning in hun bovenlichaam kunnen verminderen. Daarnaast kan deze massage overal worden uitgevoerd, omdat je je kleren aanhoudt.

Wat is het verschil met het zitten in een massagestoel?

De gemotoriseerde massagestoel heeft ingebouwde elektronische motoren en tandwielen die speciaal zijn ontworpen voor een automatische massage. Deze stoel kan je naar wens bedienen.

De massagestoel is echter beperkt in zijn vermogen om specifieke delen van je lichaam te kneden en knopen en spanning af te breken. Een vijftien minuten durende stoelmassage door een getrainde therapeut kan voor meer verlichting en genezing zorgen, dan een automatische massagestoel. Ook zijn de effecten van een stoelmassage direct voelbaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden