Syntyche

Wat is chiropractie?

Chiropractors

Wat is chiropractie?

Geplaatst op

Chiropractors maken gebruik van manipulatie van de ruggengraat en andere alternatieve behandelingen, waarbij de theorie is dat een goede uitlijning van de spier- en skeletstructuur van het lichaam, in het bijzonder de wervelkolom, het lichaam in staat zal stellen zichzelf te genezen zonder chirurgie of medicatie. Manipulatie wordt gebruikt om de mobiliteit van gewrichten te herstellen die beperkt worden door weefselbeschadiging veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis, zoals vallen, of herhaaldelijke belasting, zoals het zitten zonder de juiste ondersteuning van de rug.

Chiropractie wordt voornamelijk gebruikt als een alternatief voor pijnbestrijding voor spieren, gewrichten, botten en bindweefsel, zoals kraakbeen, ligamenten en pezen. Het wordt soms gebruikt in combinatie met conventionele medische behandelingen.

Wat heeft chiropractie voor rugpijn te maken met chiropractie?

Een chiropractor neemt eerst je medische voorgeschiedenis door, voert een lichamelijk onderzoek uit, en kan gebruik maken van laboratoriumtests of diagnostische beeldvorming om te bepalen of behandeling geschikt is voor jouw klachten.

Het behandelplan kan een of meer handmatige aanpassingen omvatten waarbij de arts de gewrichten manipuleert, met behulp van een gecontroleerde, plotselinge kracht om het bereik en de kwaliteit van de beweging te verbeteren. Veel chiropractors nemen ook voedingsadviezen en oefeningen/rehabilitatie op in het behandelplan. De doelstellingen van de chiropractie omvatten het herstel van de functie en het voorkomen van blessures naast de verlichting van de rugpijn.

Wat zijn de voordelen en risico’s van chiropractie?

De ruggengraatmanipulatie en chiropractie worden over het algemeen beschouwd als een veilige, effectieve behandeling voor acute lage rugpijn, het type plotselinge verwonding dat het gevolg is van het verplaatsen van meubilair of het aanpakken van de pijn. Acute rugpijn, die vaker voorkomt dan chronische pijn, duurt niet langer dan zes weken en wordt meestal beter op zichzelf.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat chiropractie nuttig is bij de behandeling van nekpijn en hoofdpijn. Bovendien kunnen artrose en fibromyalgie reageren op de matige druk die zowel door chiropractors als door mensen die diepe weefselmassage uitvoeren, wordt uitgeoefend.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden