Syntyche

Wat doet een fysiotherapeut?

Wat doet een fysiotherapeut?

Geplaatst op

Wat is fysiotherapie eigenlijk? Is fysiotherapie belangrijk voor je gezondheid? Of kan je alleen naar de fysiotherapeut wanneer je iets mankeert? Onze fysiotherapeut Hilversum afdeling is continue bezig om mensen te helpen met herstel.
Fysiotherapie is de behandeling van een blessure, de gevolgen van een ziekte en/ of aandoeningen. Dit doen de fysiotherapeuten met name door het verbeteren van lichaamsbeweging. Het toepassen van therapeutische massage-technieken, het toepassen van manipulaties ofwel mobilisaties. En andere technieken en behandelingen alles om medicatie en operaties te voorkomen. Dat zeggende wordt fysiotherapie ook veel ingezet om te herstellen van een operatie.

Behandeling van jong tot oud.

Een fysiotherapeut behandelt patiënten van jong tot oud. Veel mensen denken misschien dat fysiotherapeuten vooral werken met rugklachten en dat een fysio alleen maar sportgerelateerde blessures ziet. Maar dat is zeker niet alleen zo, integendeel fysiotherapeuten zijn hoogopgeleide gezondheidsprofessionals die mensen behandelen die lijden aan lichamelijke problemen. Vaak is dit het gevolg van blessures, ziekte, aandoeningen of veroudering.

 

Het doel van de fysio – functie boven pijn

Het doel van een fysiotherapeut is de kwaliteit van leven van iemand te verbeteren door middel van het toepassen van verschillende behandelinterventies. Dit wordt gedaan om pijn te verlichten. Pijn is vaak een later gevolg van een slechte functie. Daarmee kijkt de fysiotherapeut ook naar de functie. Een knie kan op een gegeven moment pijn doen. Vaak is dit doordat de knie een lange tijd niet meer goed functioneert. Het aanpakken van de pijn is belangrijk, maar essentieel is dat de knie in dit geval weer beter gaat bewegen ofwel functioneren.

 

De rol van de fysiotherapeut

Het leven van een fysiotherapeut is afwisselend. Dagen zijn nooit hetzelfde. Het kan zijn dat een fysiotherapeut de fysieke conditie van een patiënt moet beoordelen, een rapport moet schrijven en vervolgens een behandelplan uit moet voeren. De fysio kan ook bezig zijn in het begeleiden en opnieuw leren lopen of anderen helpen hoe je krukken moet gebruiken en rollators moet bedienen.

 

Fysiotherapie is een Lange opleiding

Onderwijs is belangrijk. Een aantal jaar hoogwaardig universitaire opleiding kan nodig zijn om jezelf tot de beste fysiotherapeuten te laten horen. Dit zeggende onze fysiotherapeuten leren altijd door. Fysiotherapeuten besteden veel tijd aan opleidingen. Maar onderwijzen ook continue hun eigen patiënten om blessures te voorkomen en mensen te helpen een gezonde levensstijl te leiden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden