Syntyche

Waarom zou ik een brandblusser aanschaffen voor mijn bedrijf?

Waarom zou ik een brandblusser aanschaffen voor mijn bedrijf?

Geplaatst op

Je wilt niet weten hoevaak er een brand uitbreekt bij een bedrijf (groot of klein) en een brandblusser ontbreekt of is defect. Controle en aandacht voor dit probleem is belangrijk. In deze blog geven we je een aantal redenen waarom een brandblusser zeker (of meerdere) in een professioneel bedrijf thuishoort. 

Iemand vat vlam

Het is mogelijk dat iemand vlam vat tijdens het uitvoeren van een taak waar vuur bij aan te pas komt. Dat is natuurlijk een noodscenario eerste klas. Hoe pak je dat aan met een brandblusser? Je moet weten welke je mag gebruiken om personen te blussen. Gebruik de sproeischuimblusser voor personen. 

Een werkomgeving vliegt in de fik

Stel je hebt een omgeving waarin noeste arbeid gepleegd wordt en de zaak vliegt in de fik om een of andere reden. Dit probleem is te tackelen met een CO2-blusser. Deze vermindert de hoeveelheid zuurstof rond een brandhaard, waardoor de vlammen doven. Wanneer er dure apparatuur in de werkomgeving is, dan wordt deze doorgaans niet aangetast door deze brandblusser. 

Vaste materialen of olie blussen

Wanneer olie brandt, dan is het niet de bedoeling dat je er water op gooit. Dan ontstaat er een hevige reactie die de brand verergert. Wat je beter kunt doen is een compostietblusser gebruiken, deze zorgt dat er een schuim op het brandende materiaal komt, dit raakt bedekt en de vlammen krijgen geen zuurstof meer (simpel gezegd).

Gas blussen

Om gas te blussen, neem je je toevlucht tot een poederblusser (brandblusser met poeder), deze werkt op dezelfde manier als een composietblusser. Het brandende materiaal wordt bedekt. 

Vette brand

Wanneer we te maken hebben met vet dat in fik vliegt, bijvoorbeeld in een professioneel restaurant, dan is het slim om een vetblusser in te zetten. Deze blusser spuit een koelende stof erop, deze koelt af en de vlammen doven hierdoor. Dus geen water gebruiken! 

Andere blusmiddelen

In veel gevallen zijn andere blusmiddelen ook te gebruiken, bijvoorbeeld de klassieke brandslang en de blusdeken. Deze laatste is zeer geschikt voor personen. 

Wil je meer weten over brandblussers en hoe je je bedrijf of woning veiliger kunt maken? Neem dan een kijkje op brandveilignl.com. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden