Syntyche

Waarom water drinken goed is voor je gebit

tandartsenpraktijk in Amsterdam

Waarom water drinken goed is voor je gebit

Geplaatst op

Niets is beter dan een glas water om je dorst te lessen, vooral gezien het feit dat het volwassen menselijk lichaam voor 60% uit water bestaat. Veel water drinken is essentieel om je lichaam gezond te houden, en dat geldt ook voor je mond. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen die water kan bieden voor jouw mondgezondheid. Voor meer informatie hierover kun je altijd contact opnemen met een tandartsenpraktijk in Amsterdam.

Water versterkt de tanden

In ons drinkwater zitten kleine hoeveelheden fluoride. Deze komen via tandpasta in het afvoerputje uiteindelijk in ons drinkwater terecht. Na de zuivering van het water blijft er nog een kleine concentratie fluoride in het water zitten. Fluoride is een natuurlijk mineraal dat de ontwikkeling van tandbederf en gaatjes helpt voorkomen door het glazuur, de buitenste beschermende laag van de tanden, te versterken. Dus met elke slok leidingwater dat je neemt, bescherm je jouw tanden een klein beetje.

Het voorkomt een droge mond

Door gehydrateerd te blijven met water zorg je voor een goede doorstroming van je speeksel, dat voor 99% bestaat uit water en voor 1% uit eiwitten en zouten. Een droge mond is wanneer je mond niet genoeg speeksel produceert om het vochtig en comfortabel te houden. Als de droge mond chronisch wordt, kan deze aandoening snel bijdragen aan tandbederf, tandvleesproblemen en ongemak.

Beschermt tegen tandbederf

Speeksel bevat belangrijke mineralen, zoals calcium en fosfor, die de structuur van het glazuur versterken. Het is essentieel dat onze mond regelmatig wordt gespoeld met speeksel om tandplak en voedselresten van het oppervlak van onze tanden en tong te helpen verwijderen. Het water zelf is een calorie-, vet- en suikervrij spoelwater dat onze mond spoelt en bacteriën en voedseldeeltjes wegspoelt. Dit helpt om je tandglazuur sterk en schoon te houden.

Water helpt tegen een slechte adem

Omdat water en speeksel jouw mond helpen reinigen, wordt de hoeveelheid bacteriën (die kunnen zorgen voor een slechte adem) aanzienlijk verminderd als je goed gehydrateerd blijft. Als je jouw mond grondig spoelt met water, kan jou adem onmiddellijk een stuk aangenamer ruiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden