Syntyche

Tips om te besparen op je nieuwe zorgverzekering

Zorgverzekering

Tips om te besparen op je nieuwe zorgverzekering

Geplaatst op

Het einde van het jaar is weer bijna aangebroken en iedereen gaat weer kijken naar een nieuwe zorgverzekeraar. Een lastige keuze waarvoor je eerst even wat onderzoek moet verrichten naar de verschillende verzekeraars, hun pakketten en prijzen. Omdat je een goede start moet maken in het nieuwe jaar met je nieuwe zorgverzekering hebben wij hier de laatste tips die je helpen bij de keuze.

Welke dekking kies je?

Om te beginnen moet je goed kijken naar welke dekking je kiest bij de door jouw gekozen zorgverzekering. Dit kan namelijk flink schelen in de kosten. Vaak zijn mensen verzekerd voor meer dan zij eigenlijk nodig hebben en hierdoor betaal je dus meer dan nodig. Heb je de aanvullende verzekeringen wel nodig, dan moet je kijken of deze het wel waard zijn. Je kan namelijk ook het geld wat je bespaard door het nemen van een basis verzekering opsparen en dan ben je misschien uiteindelijk goedkoper uit wanneer je de kosten zelf betaalt.

Betalen per jaar

Veel zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om een jaar in een keer te betalen. Dit is dan wel een grote kostenpost, maar ze bieden je er wel een korting voor aan van 2%. En aangezien je spaargeld op de bank op dit moment ook niet veel oplevert, is dit een leuke manier om weer te besparen.

Een hoger eigen risico

Niet de meest geliefde optie bij de meesten, maar ook door het verhogen van je eigen risico kun je veel besparen op je zorgverzekering. Standaard is het eigen risico bij een zorgverzekering 385,- euro, wat je bij sommige verzekeraars wel kunt verhogen tot 885,- euro. Dit zorgt voor een aanzienlijk lagere maandpremie. Maar dan moet je die 885,- wel hebben liggen, anders kom je voor grote problemen te staan als je wel echt ziek wordt. Is dit het geval en ben je kern gezond, dan kan je dit risico best nemen.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden