Syntyche

Tips om rugpijn te voorkomen

Rugpijn

Tips om rugpijn te voorkomen

Geplaatst op

Niets is vervelender dan rugpijn. Rugpijn kan veel klachten veroorzaken, door deze pijn kan je gehinderd worden in het dagelijks leven. In deze blog gaan we behandelen, wat je kunt doen om rugpijn te voorkomen.

Ontspannen

Lage rugklachten ontstaan in het algemeen door spanning en stress. Dit komt vooral veel voor op de werkvloer. Stress richt zich al heel snel op je rug- en nekspieren. Als je in een stresssituatie, dan zit zal je lichaam een andere houding aannemen, met als gevolg rugklachten. Om dit te voorkomen zou je op het werk elk uurtje een korte wandeling naar bijvoorbeeld het koffiezetapparaat kunnen maken. Je zou ook af en toe een massage nemen om volledig te ontspannen. Wat ook kan helpen is orthomanuele therapie. Dit is een therapie die een uitkomst biedt wanneer je last hebt van je rug, nek of heupgewrichten. Deze vorm van therapie kan ook klachten al migraine, hoofdpijn en een spastische dikke darm verhelpen.

Bewegen

Wanneer je te lang in dezelfde houding zit kost je dit jouw rugspieren. Hierdoor is het van belang dat je regelmatig moet beweegt. Door regelmatig te bewegen voorkom je rug- en nekklachten. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn de beste sporten om je rug niet te zwaar te belasten. Het bewegen zorgt voor een betere bloedsomloop, waardoor je minder last hebt van stijve rugspieren. Wanneer je sport zal je sneller van de rugpijn of de bijhorende klachten af zijn. Twee keer in de week een half uurtje sporten kan al wonderen verrichten.

Correcte slaaphouding

Tijdens het slapen doe je er goed aan om je rug goed te ondersteunen. Je brengt namelijk veel tijd door in je bed. Het is dan ook belangrijk om waarde te hechten aan een goede slaappositie. Iemand die goed uitgeslapen is, zal wakker worden met een uitgeruste rug. De ideale houding om in te slapen is voor iedereen anders. Je kan rugpijn voorkomen door een goed matras en lattenbodem aan te schaffen.

Rug- en buikspieren

Je kan rugpijn voorkomen door een combinatie van rug- en buikspieren te trainen. Als je dit wilt doen, dan kan je dit het beste doen onder toezicht van een deskundige. De begeleider kan aan de hand van jouw klachten, een apart schema met oefeningen maken. Naast de versterkende oefeningen wordt er ook nog wel eens gebruik gemaakt van spierontspannende oefeningen. Deze twee soorten oefeningen samen zijn een goede combi om rugklachten te voorkomen.

Je kan rugpijn dus voorkomen door veel te ontspannen en te bewegen. Dit bewegen zorgt voor een goede bloedsomloop, wat resulteert in minder rugklachten. Wat helpt is het trainen van de rug- en buikspieren. Een correcte slaaphouding en een goed bed zorgt ook voor het verminderen van rug- en nekklachten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden