Syntyche

Overweeg je Botox? Dit is wat je moet weten

Botox

Overweeg je Botox? Dit is wat je moet weten

Geplaatst op

Als je overweegt om een botoxafspraak te maken, dan zijn er een aantal dingen die je zou moeten weten. In deze blog gaan we die dingen bespreken. We raden je botox amsterdam aan om je face-to-face te laten inspireren.

Botulinetoxine is niet blijvend

Na een botoxbehandeling wordt de Botox in je lichaam weer vanzelf afgebroken. Dit gebeurt meestal in een aantal maanden (tussen de 3 en de 5 maanden). Hoelang het duurt totdat de werking bij jou is uitgewerkt, ligt aan de zone en welk merk Botulinetoxine is gebruikt.

Hoofdpijn

Er is een kans dat je na de behandeling last krijgt van hoofdpijn. Dit komt echter heel weinig voor, zo’n 1 tot 10% heeft last van deze bijwerking. Dit is niet alleen bij deze cosmetische ingreep, dit kan ook voorkomen bij medische behandelingen waarbij een grote hoeveelheid Botox worden gebruikt. De hoofdpijn kan gepaard voorkomen met een stijfgevoel, dit komt doordat je spieren worden geraakt door de naald. Deze bijwerkingen zijn meestal na een paar dagen weg.

Effecten op het lange termijn

Het is niet zeker wat Botox precies met je doet. Het wordt afgebroken na een aantal maanden maar waar gaat het heen? Het is lastig aan te tonen wat er nou precies gebeurd. Er wordt hier echter wel  onderzoek naar gedaan. Niemand weet helaas hoelang dit onderzoek gaat duren. Wil je geen risico lopen, dan moet je opzoek naar iets anders.

Je kan Botox niet verwijderen

Als de botulinetoxine eenmaal in je zit, krijg je het er niet meer uit. Bij andere alternatieven zoals fillers kun je deze oplossen met een goedje dat hyaluronidase heet. Botox kan je niet verwijderen, het enige wat je kan doen is het corrigeren. Als je er vanaf wilt, dan zul je moeten wachten, ook als je niet tevreden bent met het resultaat. De Botox is meestal binnen 3 maanden uitgewerkt, maar in andere gevallen kan dit 6 maanden duren. Er is ook niks verkrijgbaar wat het proces versnelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden