Het perfecte gezonde leven proberen te leven is een flinke uitdaging. We willen je daarom bewust laten worden van een aantal lifestyle aspecten die essentieel zijn om gezond te leven. Sommige minimale aanpassingen hebben juist een grote impact. We behandelen 3 basis aspecten die zorgen voor meer energie in het dagelijkse leven. Het is een kwestie van bewust worden en weten wat voor impact het heeft op je lichaam. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

 

Slaapritme

Ons lichaam is na elke dag toe aan slaap. Het is ontzettend belangrijk dat je voldoende slaapt en aan te raden dat je juist niet te veel slaapt. Met slaap laden we ons lichaam weer op en kunnen we er de volgende dag er weer tegenaan. Ons lichaam houdt daarnaast van een vast ritme. Het is aan te raden om minstens 7 en maximaal 9 uur te slapen per nacht. Wanneer je elke dag slechts 6 uur zou slapen dan stijgt het risico voor een ongezonder lichaam met maar liefst circa 20 procent. Mocht je last hebben van slaapproblemen? Ga aan de slag om dit op te lossen. Slaap is een belangrijke factor in ons dagelijkse welzijn.

 

Water drinken

Je hoort het vast vaker in je omgeving. Heb je genoeg water gedronken vandaag? Dit is niet voor niets. Het is essentieel om dagelijks goed gehydrateerd te blijven. Het drinken van voldoende vloeistof zal zorgen dat je lichaam meer energie kan produceren, een betere huid krijgt en kan zelfs leiden tot het verliezen van vet. Hoeveel je water moet drinken ligt ergens tussen de 1,5 en 2 liter per dag. Mocht je veel hydrateren op een dag door het sporten dan heb je meer water nodig.

 

Lichaamsbeweging

Moet ik eraan geloven? Ja! Beweging is ook een essentieel onderdeel in het gezond houden van ons lichaam. Nu hoef je niet gelijk aan te melden voor een powertraining of uren de sportschool in te duiken. Je hoeft er niet gelijk uit te zien als een afgetrainde persoon. Maar met wat simpele bewegingen op een dag kom je al een heel eind en kun je al veel verandering aanbrengen aan je lichaam. Dit doe je het beste door simpele schema’s te volgen, mocht dit goed aanvullen kun je altijd verder gaan naar uitgebreidere sportschema’s. Dit kun je onder andere implementeren in sport apps op je smartphone. Ontdek een strak lifestyleplan om te kijken welke lichaamsbeweging je nodig hebt dat past bij jouw levensstijl.