Syntyche

Is het veilig om te vliegen vlak na het trekken van een tand of kies?

Is het veilig om te vliegen vlak na het trekken van een tand of kies?

Geplaatst op

Als je te horen krijgt dat je een tand moet trekken bij bijvoorbeeld een tandarts in Capelle aan den IJssel, heb je misschien het gevoel dat er geen ‘tijd’ voor is om het te laten doen. We hebben allemaal een druk leven en zo’n grote tandheelkundige ingreep toevoegen aan je drukke agenda kan een uitdaging zijn. Voor degenen die een vakantie of zakenreis op de kalender hebben staan, kan dit ook de vraag oproepen: is vliegen na het trekken van een tand of kies wel veilig?

Rust

Normaal gesproken duurt het een paar dagen om te herstellen na het trekken van een tand. De meeste tandartsen raden aan om minstens 48 uur te rusten voordat je vliegt. Dit stelt je gebit in staat om de rust te krijgen die het nodig heeft voor een soepel herstel. Hoewel het technisch veilig is om na de meeste tandheelkundige ingrepen te vliegen, kan het bijzonder ongemakkelijk zijn om dit binnen de eerste 24-48 uur te doen. Het is dus niet verboden!

De gevaren van vliegen na het trekken van de tanden

Het is belangrijk om te onthouden dat vliegen lichte pijn en ongemak kan veroorzaken bij gezonde mensen die nog niet zo lang geleden tandheelkundige ingrepen zijn ondergaan. Sinusdruk, hoofdpijn en zelfs kiespijn kunnen het gevolg zijn van veranderingen in hoogte of cabinedruk. Elk van deze problemen kan worden verergerd wanneer een persoon onlangs een tand of kies heeft laten trekken.

Praat met tandarts

Als jouw vlucht 24 tot 48 uur na het trekken van een tand is, moet je met jouw tandarts praten over de risico’s en wat hij of zij aanbeveelt om het ongemak tot een minimum te beperken.

Wees voorbereid

Als je snel na het trekken van de tanden gaat vliegen, zijn er een paar dingen die je kunt inpakken om voorbereid te zijn:

  • Pijnmedicatie
  • Extra gaas
  • Een lege hersluitbare zak voor een ijskompres
  • Het telefoonnummer van de tandarts

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden