Syntyche

Hoe kanker je leven op zijn hoop gooit

Hoe kanker je leven op zijn hoop gooit

Geplaatst op

Op deze website zijn we erg gefocust op zelfverbetering en doelen stellen, maar wat gebeurt er als je kanker krijgt en je al je doelen bij moet stellen? Je toekomstplannen zet je op hold en kanker is het enige waar je nu aan kunt denken. Dit is erg eng. In deze blog vertellen we hoe ingrijpend het is als je kanker krijgt en hoe je een naaste kunt helpen.Op wkof.nl lees je meer over kanker en hoe jij en je omgeving hier mee om kunnen gaan.

De dag dat je erachter komt

Kanker kan overal in het lichaam voorkomen. Kanker is namelijk een ongecontroleerde deling van lichaamscellen. De cellen kunnen niet meer stoppen met delen en groeien in omliggende weefsels. Ze kunnen zelfs uitzaaien. Het is heel moeilijk om kanker in de beginfase te herkennen, omdat het lichaam zal proberen de kankercellen te doden. Pas als het groot genoeg is, gaat je lichaam er aan kapot. Als je problemen ervaart en naar de dokter gaat, zal hij de symptomen wellicht herkennen en je vertellen dat je kanker hebt. Dit komt als een mokerslag binnen. Het is wel goed om te weten dat er steeds meer onderzoek wordt gedaan en dat er steeds meer succesvolle operaties en medicijnen worden ontwikkeld. Helaas is in veel gevallen het bestrijden van kanker een langdurig proces, dat wel jaren kan duren. Pas als de kankercellen verdwijnen en niet uitzaaien, kun je er van spreken dat je schoon bent. Het enige wat je kunt doen is optimistisch en realistisch zijn. Plannen zul je moet schrappen en al je energie moet in het bestrijden van de kankercellen zitten.

Wat te doen als iemand die dichtbij je staat kanker krijgt

Het is erg belangrijk om je naasten met kanker bij te staan. Hoe eng het ook is, het is belangrijk dat ze liefde en aandacht krijgen. Stuur daarom regelmatige een kaartje of berichtje om steun te betuigen. Biedt daarnaast hulp aan. Help met het schoonhouden van het huis bijvoorbeeld of ga mee naar afspraken bij de dokter. Als je dit al ingrijpend vindt, denk dan hoe het voor de persoon met kanker is als hij dit in zijn eentje zou moeten doen. Het is ook belangrijk om de persoon te helpen even niet aan kanker te denken. Als je kanker hebt, slokt het je hele leven op. Veel mensen worden hierdoor extreem depressief. Ga daarom leuke dingen doen. Ga naar de film of het theater, of een pretpark als dat nog mogelijk is. Als de persoon met kanker maar even zijn gedachten ergens anders aan kan lenen.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden