Syntyche

Hoe bereid je je voor op een implantaatchirurgie?

tandheelkunde

Hoe bereid je je voor op een implantaatchirurgie?

Geplaatst op

Tandheelkundige implantaatchirurgie kan een hele lange tijd duren, omdat er zo veel stadia moeten worden doorlopen voordat je eindelijk kunt genieten van de voordelen van het hebben van een tandimplantaat. Aangezien patiënten met een tandimplantaat veel zullen meemaken, is het belangrijk dat ze zich voorbereiden op alle dingen die in de loop van twee tot zes maanden zullen gebeuren. Hieronder staan een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden wanneer je een operatie op de planning hebt.

Doe een tandheelkundig onderzoek

Voordat de procedure begint, zal je tandarts je vragen om een uitgebreide röntgenfoto van je mond te laten maken om te zien wat er moet gebeuren. Een mal of model van je mond is ook nodig, zodat de tandartsen en chirurgen van tevoren kunnen bestuderen waar ze aan gaan werken. Het verkrijgen van een tandheelkundig onderzoek zal de patiënt volledig op de hoogte stellen van de procedure die hij of zij zal gaan doormaken.

Plan je behandelingen

Een tandimplantaatbehandeling varieert afhankelijk van het aantal tanden dat moet worden vervangen, het aantal tanden en het aantal chirurgische ingrepen die de basis vormen voor je behandelplan. Vraag advies aan je tandarts over hoe vaak de behandelingen moeten worden uitgevoerd en hoe lang voordat de volgende operatie moet worden uitgevoerd. Dit is alleen van toepassing bij meervoudige implantaten. Maar als er slechts 1 tand wordt vervangen, betekent dit dat er maar één operatie en één herstelperiode nodig is.

Weet wat je kunt verwachten

Voor sommige mensen die de hele procedure voor een kaakchirurgische ingreep kennen, kan dit meer angst en paniek veroorzaken. Maar om je voor te bereiden op een kaakchirurgische ingreep, moet de patiënt weten wat hij kan verwachten. De patiënt moet worden geïnformeerd over hoe lang de operatie zal duren, wat er zal worden gedaan en hoe lang de herstelperiode is. Het is beter om deze informatie vooraf te kennen om verrassingen tijdens de ingreep zelf te voorkomen.

Ontspannen

Het belangrijkste van alles is om niet te veel na te denken over de komende implantaatoperatie. Elke operatie kan eng en beangstigend zijn, vooral voor diegenen die er voor het eerst mee te maken krijgen. Het beste is om er niet te veel over na te denken, want het zal je alleen maar stress bezorgen. Ontspan en wees kalm over de situatie, bovendien zal alles ten goede komen.

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Bezoek daarom regelmatig de tandarts. Voor onze lezers uit de regio Amsterdam, adviseren wij deze tandarts in de Rivierenbuurt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden