Syntyche

Heb ik een tandarts zorgverzekering voor 2021 nodig?

Heb ik een tandarts zorgverzekering voor 2021 nodig?

Geplaatst op

Het jaar 2021 komt er aan en dat betekent dat er verschillende zaken gaan veranderen als het gaat om de zorgverzekering. De premie wordt jaarlijks namelijk wat hoger, dus het is belangrijk dat jij daar rekening mee gaat houden, anders kun je in de problemen komen. We weten gelukkig dat het eigen risico niet wordt verhoogd, maar dat dit hetzelfde blijft in 2021. Een nieuw jaar betekent echter ook dat je wijzigingen mag aanbrengen aan je verzekering. Misschien vraag jij je bijvoorbeeld af of jij een aanvullende zorgverzekering 2021 nodig hebt. In dit artikel bespreken we de afwegingen, zodat jij een gegronde keuze kunt maken of jij die nodig gaat hebben.

Kijk naar je tandartsverleden

Allereerst is het belangrijk om je tandartsverleden te monitoren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij elk half jaar een periodieke controle hebt en in de regel veel problemen met je tanden. In dat geval kan een aanvullende verzekering aan te raden zijn, omdat de tandarts niet heel goedkoop is. Het dichten van één gaatje kost in de regel al rond de €60. Dus stel dat jij meerdere gaatjes hebt, dan zit je met de gebakken peren en moet je een flink bedrag betalen. Een aanvullende tandartsverzekering kan dan uitkomst bieden, zodat jij niet plots een zeer hoog bedrag moet betalen.

Het kan echter ook zo zijn dat je nooit problemen met je tanden hebt. In dat geval is een tandartsverzekering niet altijd aan te raden. Indien jij gezonde tanden hebt, is de kans groot dat dit nog wel even zo blijft en dat je daarom niet ineens hele hoge kosten hoeft te verwachten. Maar natuurlijk bestaat er een kans dat je wel iets overkomt met je tanden. In dat geval is er vaak een ongevallenverzekering waar je gebruik van kunt maken. Maar dan moet je wel een aanvullende verzekering hebben.

Welke tandartsverzekering?

In de regel zijn er verschillende tandartsverzekeringen 2021 waar je uit kunt kiezen. De basis tandartsverzekering dekt doorgaans alleen een periodieke controle, eventuele ongevallen en een klein jaarlijks bedrag. Dit is dan ook de goedkoopste aanvullende verzekering. Heb jij echter vaak problemen met je tanden? In dat geval kun je beter voor een andere tandartsverzekering kiezen. Je kunt je dan ook maximaal laten dekken, aangezien je dan zeker weet dat je dan alsnog profijt hebt. Sommige mensen hebben nu eenmaal vaker pech met het gebit dan anderen.

Verschillende verzekeringen

Natuurlijk heeft elke verzekeringsmaatschappij weer een andere verzekering voor de tandarts. Bij sommige verzekeringen heb je misschien maar de keuze uit twee aanvullende tandartsverzekeringen, terwijl er ook maatschappijen zijn waar je veel meer keuze hebt of juist nog veel minder. Kijk dus ook goed naar hetgeen je verzekeringsmaatschappij aanbiedt, voordat je gaat besluiten om een verzekering af te sluiten. Je kunt namelijk ook nog overstappen naar een andere verzekering.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden