Syntyche

De beste tandartsbehandelingen om je gebit te verbeteren

Tandarts

De beste tandartsbehandelingen om je gebit te verbeteren

Geplaatst op

Je tanden zijn een belangrijke uiterlijke eigenschap, met name wanneer je iemand voor het eerst ontmoet. Ook veel vrouwen geven aan dat de tanden van een man zeer belangrijk zijn, omdat ze je direct iets vertellen over de persoon in kwestie. Hoe gezond iemand z’n levensstijl is en of hij zichzelf goed verzorgd. Toch kampen veel mensen nog met gebitsproblemen zoals een verkleurd of beschadigd gebit. Er is dan soms ook meer nodig dan een periodieke controle door de tandarts. De Mondzorg breidt zichzelf steeds verder uit en kent vele behandelingen die erop gericht zijn om het uiterlijk van het gebit te verbeteren.

Tandvleescorrectie

Terugtrekkend tandvlees is het proces waarbij de rand van het tandvlees dat de tanden omringt, afslijt of terugtrekt. Hierdoor komt een belangrijk deel van de tand bloot te liggen, namelijk de tandwortel. Dit deel van een tand is niet voorzien van extra beschermlaag, waardoor de kans groter is op ontstekingen en gaatjes. Als het onbehandeld blijft, kunnen het steunweefsel en de botstructuren van de tanden en kiezen ernstig worden beschadigd, wat uiteindelijk kan leiden tot tandverlies. Een tandvleescorrectie helpt om het tandvlees te herstellen en de tandwortels weer te beschermen tegen bacteriën.

Tanden bleken

Tanden kunnen om verscheidene redenen verkleurd zijn, wat zorgt voor een minder frisse uitstraling. Wanneer je de oorspronkelijke kleur van je tanden terug wilt, kun je ervoor kiezen om je tanden te bleken. Er zijn verschillende opties om dit te doen. Zo kun je zelf eenvoudig via internet tanden blekende producten bestellen. Toch kent een deel van deze producten verschillende bijwerkingen en niet 100% veilig om te gebruiken. We raden je daarom aan om tandarts Nijmegen te bezoeken en een professionele behandeling te ondergaan bij een gediplomeerd en ervaren tandarts.

Implantaten

Mis je één of meerdere tanden of kiezen? Dit komt voornamelijk voor bij ouderen of bij jongeren die een ongeluk hebben gehad. De gaten zorgen voor een minder fraai gebit en kunnen opgevuld worden met implantaten. Dit zijn kunsttanden of -kiezen die in de kaak worden geïmplementeerd. Tandheelkundige implantaten behouden de structuur van je gebit en kunnen in verschillende wittinten gemaakt worden.

Facings

Facings kunnen uitkomst bieden wanneer je last hebt van spleetjes tussen je tanden. Het zijn een soort hoesjes van composiet of porselein die een tandarts over je originele tand plaatst. Om ervoor te zorgen dat de facing van composiet of porselein goed hecht, wordt er een hechtlaag gecreëerd door een klein laagje van de huidige tand af te slijpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden