Syntyche

Beter gebruik maken van je tijd? Lees deze tips

Beter gebruik maken van je tijd? Lees deze tips

Geplaatst op

Als jonge professional is het tegenwoordig belangrijk om zo efficiënt mogelijk met je tijd om te gaan. In deze blog bekijken we daarom naar gadgets en manieren om tijd te besparen, zowel tijdens het werk als in je vrije tijd. 

Elektrisch vervoer

In de grote steden is het openbaar vervoer meestal wel goed geregeld. Het is daarom vaak gebruikelijk dat je voor de metro, tram of bus kiest. Maar wat nou als je snel van gebouw naar gebouw wilt en bijvoorbeeld binnen tien minuten op locatie moet zijn? Dan raden we elektrisch vervoer aan. Elektrische fietsen beginnen steeds meer de norm te worden. Zonder enige inspanning kom jij van punt A naar punt B. Een groot pluspunt is dat je niet bezweet aankomt bij je nieuwe meeting, omdat je niet hebt hoeven zwoegen op de fiets. Ook in je vrije tijd kun je wel een elektrische fiets gebruiken. De elektrische fatbike is ideaal voor het sportieve type. Ga lekker door de duinen crossen en haal snelheden die je met een normale fatbike nooit zou halen. 

Beginnen met een kikker en werken met een tomaat

Huh? Beginnen met een kikker en werken met een tomaat? Geen zorgen, we lichten het toe. Een kikker is een leuke benaming voor een minder leuke taak. Het is de minst leuke taak van de dag. Ons advies is om elke dag te beginnen met een kikker. Door de moeilijkste taak als eerste te doen, krijg je meer rust. Je ziet niet de hele dag op tegen die ene taak, maar kunt je beter focussen op kleinere taken. Daarnaast werken we graag met een tomaat-techniek. Werken met een tomaat is een benaming om moeilijke taken in stukken te hakken. Als je een lastige taak te doen hebt, kun je soms tegen een muur aanlopen. Je blokkeert, omdat je even niet meer ziet hoe je verder moet. Vaak komt dit doordat je het in een keer af probeert te maken. Hak de taak in stukjes. Reserveer bijvoorbeeld een uur en verdeel dit in delen van 25 minuten. Het is heel erg belangrijk dat je elke 25 minuten even kort pauze neemt. Maak je hoofd weer even leeg en begin met het volgende gedeelte. Zo krijg je die lastige taken wel af.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden