Syntyche

2 yoga poses voor het verlichten van pijn in de onderrug

2 yoga poses voor het verlichten van pijn in de onderrug

Geplaatst op

Yoga is een manier om te ontspannen, je lichaam in beweging te brengen en helpt goed tegen het verlichten van pijn. Het fijne aan yoga is ook dat je het gewoon vanuit je woonkamer kunt doen. Zorg er voor dat je een goede yoga mat hebt en je bent ready to yoga! De onderrug is een van de gebieden aan ons lichaam dat gevoelig kan worden, doordat we overdag veel zitten of juist veel staan. Pijn in de onderrug belemmert je leven, verlicht de pijn dan ook met onderstaande yogaoefeningen. 

Rugtwist

Een draai aan de ruggengraat verlicht de spanning van de hele rug en de nek. Je gaat liggen, ontspant en laat de zwaartekracht je helpen. Ga voor deze oefening op je rug liggen en leg je armen in een t-vorm op vloer neer. Breng vervolgens je knieën naar je borst en zak langzaam met beide opgetrokken benen naar rechts tot de grond. Je hoofd ligt hierbij recht op de grond en je kijkt naar het plafond. Probeer hierbij beide schouders op de grond te houden. Blijf 1 – 4 minuten in deze positie liggen en herhaal deze oefening aan de andere kant (dus met de benen naar links). 

De sfinx houding

De sfinx is een geweldige houding om de ruggengraat te verstevigen en de sacraal-lumbale boog te stimuleren. Als we veel zitten, heeft de onderrug de neiging af te vlakken, wat pijn kan veroorzaken. De Sphinx-houding bevordert de natuurlijke kromming van de onderrug.

Hoe voer je deze oefening uit?

 

  1. Ga met je buik op de grond liggen
  2. Zorg ervoor dat je voeten ongeveer op heupbreedte uit elkaar liggen
  3. Breng je bovenlichaam en de armen van de vloer door op je ellebogen te steunen. De ellebogen staan nu recht onder de schouders. Je onderarmen en handen liggen hierbij op de grond. In een hoek van 90 graden. 

 

Mocht deze houding te veel druk geven op je onderrug zet je ellebogen dan iets meer naar voren.

Houdt deze oefening zo een 1 tot 3 minuten vast. 

Herhaal deze oefeningen minimaal 1x in de week! Zo verlicht je de pijn in je onderrug. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden